Kontor

På tredje våningen möter du oss på Kontoret. I våra ljusa lokaler hittar du en stor social gemenskap. Av alla enheter har vi kanske flest aktiva besökare under en dag, men här finns samtidigt stort utrymme för avskildhet och arbete i lugn och ro.

En av våra största arbetsuppgifter är att producera Fontänmagasinet – husets egen, månatliga tidning. Den trycks i 715 exemplar och som medlem blir du automatiskt kostnadsfri prenumerant (om du vill). Vår enhet ansvarar tillsammans för att uppdatera och sköta vårt stora prenumerationsregister. Allt innehåll i Fontänmagasinet skapas av och är öppet för husets medlemmar. Varje måndag 10.00 har vi redaktionsmöte på Kontoret och då bestämmer vi som är intresserade hur tidningen ska se ut just den månaden. Tidningsarbetet innebär varierade uppgifter, med allt från att skriva och frankera kuvert till text- och fotoredigering. Liksom i resten av huset kan du jobba efter ditt intresse, din förmåga och ditt mående.

En annan stor arbetsuppgift för oss är besöksstatistiken. När du kommer in på första våningen skriver du in dig i receptionens liggare. Den viktigaste anledningen är givetvis ur säkerhetssynpunkt, en annan är underlaget för vår statistik. Som privat stiftelse söker vi pengar för vår verksamhet och då är besöksstatistiken en viktig grund. För vår Reach Out-verksamhet (hur vi håller kontakt med medlemmar som vi inte har sett på ett tag) är den också av vikt. Vi på Kontoret sköter detta, både i datoriserad och manuell form.

Kontoret har en aktiv arbetsdag – med kuvertarbete, kopiering, e-posthantering, informationsarbete, översättningar, etc – men mycket av arbetet sker kring det stora mötesbordet i mitten, vilket ger en avslappnad och social arbetsmiljö. Många medlemmar och mycket skratt möter du på Kontoret!

Comments are closed.