Klimatkrisen – en tillfällig solförmörkelse?

Just nu pågår klimattoppmötet COP 21 i Paris. Men det råder demonstrationsförbud i staden med anledning av terrorattentaten den 13 november. Samtidigt hålls julmarknader öppna och
20 000 par skor har därför placerats ut på Place de la Republique i Paris i protest mot demoförbudet. Men på andra håll runt om i världen har människor kunnat samlas för att uppmana makthavare att vidta åtgärder för att rädda miljön. Vi får en rapport från klimatdemonstrationen i Malmö.

Finns det hopp för klimatet?  Är det vi ser just nu en tillfällig solförmörkelse eller är jordens undergång nära? Vad händer om all is smälter? I dagens program funderar vi på vilka hot som står mot miljön.
Vilka stora förändringar bör vi egentligen göra för klimatet? Publiken får svara och sedan ger vi oss ut på Malmös gator för att ställa samma fråga.

Vi hör systemkritiska reflektioner kring stävan efter ekonomisk tillväxt, fördelningen av jordens resurser och tankar om vår västvärldsliga levnadsstandard.
Hur mycket kött äter vi egentligen? Räcker det att det är upp till individen att sluta konsumera kött, eller krävs det lagförändringar i form av exempelvis köttskatt? Vad möter oss om vi inte tar klimathoten på allvar?

Vi får även ta del av funderingar kring 90-talets statliga satsning på utbildning, det s.k. kunskapslyftet.
Dessutom James Bond, julstress och julbus – Radiofontänen ger oss en någorlunda klimatologisk, vardaglig radioshow.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *