Mauritius: Mitt paradis på jorden!

I Radiofontänens sändning 21 oktober berättade programledaren Carsten om sitt paradis på jorden. Här är bra tips från honom om du blir inspirerad att åka till ö-nationen Mauritius.

Mauritius stranden

Ska man åka dit ner så bör man tänka på följande: Under vår sommarperiod så har man vinter där nere, men den är som våran sommar d.v.s runt 20-25 grader och rätt så många regndagar, vilket man bör ha i åtanke. Deras sommar är under perioden oktober – april, då temperaturen kan komma upp i 40 – 45 grader, vilket man bör tänka på om man har svårt för tryckande värme. Från maj – augusti är det regnperiod på Mauritius, vilket innebär att det regnar nästan varje dag. Men när det regnar så kommer det ett intensivt område med regn under 1-1,5 timme, sedan skiner solen igen.

Under perioden november till mars är det dessutom cyklonperiod, vilket inte är en sådan trevlig sak att få uppleva. (Det vet jag av egen erfarenhet)

Eftersom vi har varit där så många gånger så har vi faktisk också fått många goda vänner, bl.a då en familj som vi lärt känna där nere. Hur vi lärde känna denna familj kom sig som så att första gången vi var där så var det regnperiod. Reseföretaget här i Malmö, som rekommenderade resemålet, hade sagt att den bästa tiden att åka ner dit var under vår sommar samt att åka till östra delen av ön. Detta visade sig vara helt fel, vilket vi surt fick erfara. För att bryta denna tristessen av att bara sitta på rummet, så tog vi en guidad dagstur med bil och chaufför. Och som avslutning på denna heldag så blev vi inbjudna till honom och hans familj på middag senare på kvällen! Så det är denna chaufför och hans familj som vi idag har blivit mycket goda vänner med och fortfarande har god kontakt med.

Mauritius på väg till marknaden

Så, vad kan man göra som turist på Mauritius är att besöka de många marknader som finns runt om på ön, där man kan hitta billiga kläder, väskor, plånböcker, skärp, m.m. Men framförallt kan man hitta billiga och vackra tyger, för de som är händiga och syr sina kläder själv. Det kostar bara en tjugondel av vad det kostar här i Sverige. Här ska man även passa på att smaka Gatopimá. Det är en kikärtsbulle smaksatt med salt o peppar, samt lite purjolök

Vidare så kan man besöka gamla Sugarcane Factories, där man kan få se hur det går till att framställa socker och sprit av sockerrören. Vidare kan man besöka Vanilla Crocodile Park, där man bedriver  krokodilfarm och avel för att öka krokidilbeståndet, som man sedan exporterar till bl.a andra djurparker runt om i världen. Men man har det även för att framställa och sälja krokodilköttet till restauranger runt om i världen, vilket är mycket gott kan jag faktisk intyga om. Smakar ungefär som kyckling och är väldigt magert kött.

Sedan kan man besöka ett av jordens sju underverk och det är Seven Coloured Earth, som är ett område där det helt naturligt har bildats ett område stort som en fotbollsplan med massor av sandkullar. Denna sand består av olika jordmåner (olika jordarter), som sedan får olika färger vid temperatur och ljusskiftningar. Det gör att när man står på den höga utsiktsplatsen och ser ut över detta område, så framställs det olika färger i jorden, vilket är helt fantastiskt att se!

Mer om Mauritius kan du lyssna på i programmet!

Carsten

Fiskmarknad Mauritius

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *