Melon i mängder!

Melonsallad med parmachips

Då var det dags igen för Felicias spontana mat igen, denna gång blev det en frisk melonsallad med parmachips och fetaost. Till detta behöver du

½ vattenmelon
ett paket feta
Nån kallrökt skinka.
Olivolja
Oregano eller basilika
Svartpeppar och lite salt

Riktig parma är ju löjligt dyrt och billigare alternativ funkar faktiskt lika fint, man kan också pröva sig fram med tunna skivor salami. Chipsen gör du genom att breda ut skinkskivorna på ett bakplåtspapper i ugnen på ungefär 200 grader i ca 10 minuter, de ska bli knapriga men inte brända och vara lätta att bryta i bitar när de svalnat.

Kärna ur melonen så gott det går och tärna den, klä den i olivolja, svartpeppar, ev lite salt och oregano eller basilika. Smula ner fetaosten och strö parmachipsen över salladen. Tjoflöjt och du har världens finaste förrätt eller picknickfika.

Vissa gillar att krångla till det med sånt som en näve ruccola eller annat överflödigt trams, det gör du som du vill. Själv krånglar Felicia på sin höjd till det med en gnutta balsamvinäger för lite extra syra. Som vanligt ska du smaka dig fram, gör rätten till din egen!

Har du drabbats av en smaklös melon kan du hjälpa upp sötman med lite flytande honung.

Med röd vattenmelon blir det hela fantastiskt gott men väldigt väldigt rött då chipsen får en djupt röd ton i ugnen. Nuförtiden finns det lika god krispig gul vattenmelon att köpa som ger tjusigare kontraster mot skinkan, är du på riktigt gott humör kan man rentav blanda melonsorter. Varför inte testa med honungs- eller galiamelon! Det vackra är hur sötman, krispigheten och sältan gifter sig.

Det var det gott folk! Njut av varje tugga. Ta hand om er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *