Radiofontänen goes ärtpesto!

Ärtskott

Här kommer det gröna sköna receptet på Felicias ärtpesto. Kom ihåg vad hon sa: Smaka, smaka, smaka, var inte neurotisk med måtten!

Ingredienser:

3 dl mjuka ej sönderkokta gröna ärtor
1 citron  (skal och saft)
Vitlök
Gräslök (frivilligt)
1 dl olivolja
½ dl rapsolja
En jävla massa parmesan
Annan ost om du vill
Om du vill en näve skållade mandlar eller pinjenötter
Salt och peppar

Kör allt ovanstående i en mixer tills det är slätt, grönt och underbart. Tillsätt ärtor och ost för att göra röran tjockare, mer olja ger en lösare dressing till salladen. Det är lika gott på pasta som potatis, mitt förslag på en enkel pastasallad innehåller nedanstående.

Till pastasallad:

Valfri pasta
Delade körsbärstomater
Bladspenat
Fint skuren purjo- och/eller rödlök
Dina egna favoriter i salladen – inget är förbjudet.

Rör ihop allt och klä det varsamt med ärtpeston. Du ska gärna ha så mycket pesto att lite blir kvar i bottnen av skålen när du ätit upp salladen – detta bottenskrap kan du doppa brödbitar i tills du storknar.

Förslag på garnering:

Hackade hårdkokta ägg
Mer hackade nötter
Knaperstekt bacon
Stekt svamp
Färska örter

Smaka av, servera och konstatera att Felicia hade rätt: ”Så jävla gott!”

Nästa gång Felicia går loss med sitt köksimproviserande ska hon prata sig hes om sin olivdressing. Tills dess, ta hand om er själva och  varandra! Och glöm inte att lyssna på oss på torsdag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *