”Sänk en psyksjuk” – får man säga så?

Vem bestämmer vad du får säga? Vem får egentligen sista ordet? Radiofontänen sänder från Fontänhusens rikskonferens på Malmö Högskola, och vi undrar var gränserna för rätten till ordet går. Och vem som äger den rätten. Sven-Erik Alhem – f d överåklagare i Malmö och Stockholm, bloggare och samhällsdebattör – gästar oss och vi pratar om vad man får säga i rättssalen, på Twitter, på gatan och i olika länder. Vad säger lagen? När kommer omdömet in i bilden? Och vem har egentligen rätt att säga ”sänk en psyksjuk?”

Media spelar en stor roll i vad som kommer upp på dagordningen i samhället. Får rasister verkligen inget utrymme där? Vem bestämmer när vi ska tala offentligt om svenska statens agerande i utvisningar av asylsökande?

Säg att du drabbas av psykisk ohälsa. Vem bestämmer när du är sjuk och när du är frisk? Vem får sista ordet? Lever vi i en förhandlingskultur där makt är nyckelordet till all bestämmanderätt?

Och vem bestämmer egentligen på Radiofontänen? Talar vi sanning när vi säger att ”vi tar upp saker som ingen annan gör”?

Vikten av bemötande, provokation som vapen och pålästa programledare – här bestämmer Radiofontänen!

One comment

  • Jeanette Andersson
    15 februari, 2013 - 12:28 | Permalink

    Jag är inte DRABBAD av psykisk ohälsa… utan jag lever med det… det är en stor skillnad på det.. men bra program som vanligt // Jeanette

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *