Här är du väntad och behövd.

Vad vill du jobba med?

Varje dag klockan 8.30 och klockan 13.00 samlas medlemmar och handledare på sina arbetsplatser, som vi kallar enheter, för att planera förmiddagens och eftermiddagens arbetsuppgifter.

Du kan välja att arbeta på vilken enhet du vill – utefter intresse, förmåga och mående – och byta om du märker att den du valt inte passar. Du bestämmer själv, eller tillsammans med din handledare, vilka tider du ska jobba.

Service

På första våningen finns arbetsenheten Service. Här finns mycket praktiskt att göra men framför allt många serviceinriktade arbetsuppgifter.

Första gången du kommer till Fontänhuset är det medlemmar och handledare från Service som tar hand om dig och ger dig information.

Receptionen är ett viktigt arbetsområde på Service. Receptionisterna svarar i telefonen och kopplar vidare samtal, välkomnar besökare, tar emot posten och förmedlar information.

Service driver vårt café med frukostbuffé på morgonen och god fika resten av dagen. Caféet en viktig plats för alla i verksamheten att ladda batterierna och umgås över en kopp kaffe. Att arbeta här är väldigt socialt.

Fontänhusets fina innergård sköts av trädgårdsgruppen. Vi gräver, snickrar, räfsar och odlar. Varje år genomför vi något nytt spännande projekt. De senaste åren har vi byggt ett växthus, snickrat en pergola, renoverat dammen och mycket annat.

Service driver också husets PR-arbete genom att lyfta fram Fontänhusets metodik och motverka fördomar kring psykisk ohälsa och psykiska funktionshinder. Vi föreläser, delar ut informationsmaterial, tar emot studiebesök, m.m.

 

 

Restaurang

Vi planerar och lagar mat för 50 personer varje dag. På förmiddagarna lagar vi lunch, på eftermiddagarna städar och diskar vi, och förbereder eventuella tilltugg och måltider för tisdagskvällar.  I arbetet ingår att planera veckomenyn, storhandla och hålla koll på ekonomin.

Media

På Mediaenheten arbetar vi med ljud, bild och text. Här skapas Fontänmagasinet och Radiofontänen. Hos oss arbetar du som kreatör, reporter, illustratör, redaktör, programledare, tekniker och kontorist. Hos oss finns både lättare pappersarbeten till kreativa mediaproduktioner. Här finns material, kunskap och inspiration. Vad det blir av det är upp till oss tillsammans. 

Läs Fontänmagasinet  
Lyssna på radiofontänen

Vägar ut

På arbets- och studieenheten arbetar vi med dig som är redo att gå vidare ut i arbetslivet eller studier. Vi håller oss uppdaterade i arbetsmarknadsfrågor, bygger nätverk med skolor, arbetsgivare och myndigheter såsom Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Tillsammans söker vi intressanta samarbetspartners och verkar för att utöka förutsättningarna att nå dina mål utanför verksamheten. Om du vill är vi med som stöd i alla led under din rehabilitering.

För att utöka vår kompetens och motivation erbjuder vi studiecirklar i t.ex. datorkunskap, kreativt skrivande eller retorik. Allt som hjälper oss att öka vårt självförtroende och deltagande på enheterna. En gång i veckan anordnar vi också föreläsningar i syfte att stärka kunskapen om oss själva och samhället. Vi utgår från att vi tillsammans kan påverka!

 

Vad är det bästa med att jobba i köket?

"Gemenskapen, baka bröd och laga mat."
Peter