Clara, färdiga, gå

tisdag den 8 september 2020

Mellan september och januari gör Clara praktik på Fontänhuset. C. Hugo försöker komma henne lite närmare inpå livet.

Vad studerar du?

Socionomprogrammet

 

Varför valde du Fontänhuset?

Jag valde Fontänhuset för att jag tyckte att det verkade vara ett så himla härligt ställe. Ni var och föreläste för oss, på socionomprogrammets termin 1, och jag tyckte att det var ett väldigt inspirerande sätt att arbeta på. Jag hade inte hört talas om Fontänhuset innan föreläsningen.

 

Vad gör du på din fritid?

Jag tycker om att arbeta med händerna. Just nu håller jag på med min symaskin och syr kläder. Annars på fritiden så tycker jag om att hänga med mina två katter, Malte och Morran. Eller hänga med kompisar.

 

Var åker du på din semester?

Jag brukar åka till Italien, då jag har släktingar där. För jag vill gärna hälsa på dem och kombinera det med sol och bad. Trieste är en kuststad så den ligger nära Adriatiska havet. Det finns en lång strand som heter Barcola, där jag brukar bada.

 

Vad är din italienska favoriträtt?

Min Farmors Spagetti Bolognese. Hon är bra på det.

 

Brukar du äta Oco Buco?

Nej det är inte så vanligt i den regionen, så det har jag inte ätit, men jag är nyfiken på det. I Trieste äter man ofta gnocchi, som består av potatis, mjöl och ägg. De äter även mycket fisk då det är en kuststad. Friterade små sardiner är en specialitet.

 

Vad har du för planer för framtiden?

Jag skulle jättegärna jobba inom psykisk hälsa i framtiden, men jag är öppen för vilken inriktning som helst. Det viktigaste för mig är att vara nära de människor som jag jobbar med.

 

Jobbar man nära folk är det lätt att ta med sig jobbet eller vad tror du?

Jo men jag tror att det är en sak som jag får öva på. Jag tänker att i alla arbeten tar man med sig saker till jobbet och hem från jobbet. Det är något man får lära sig att hantera. Men jag är inte orolig för det. Det är jag inte.

 

Vad tror du om att det finns en rak kommunikation från medlemmarna?

Rak kommunikation, tror jag är viktigt avsatt var man är. Att man berättar hur man mår, hur man känner och hur man tänker. Det är grunden för att man skall kunna arbeta tillsammans och ha det bra ihop.

Eller så är min alternativa plan att starta ett klädmärke som kommer att heta Clara. Det går bra internationellt.

 

Men du är ingen stor fan av 10 000-timmars regeln? Du vill hellre sprida ut de 10 000 timmarna under hela livet?

Jag strävar inte efter att bli proffs på någonting. Jag gillar att kunna lite av varje.

Jag har även en dröm om att flytta till Italien, men jag är inte klar med Malmö. Jag är uppvuxen i Stockholm. Jag flyttade till Malmö för sex år sedan. Jag ville se något nytt. En mindre stad där man kan cykla överallt och allt finns nära.

 

/C. Hugo

Nästa inlägg...

Suicidprevention i fokus

onsdag den 9 september 2020

Den 10 september varje är så uppmärksammas denna dag internationellt. Fontänhuset Malmö tipsar här i bloggen om hur olika föreningar arbetar med denna dag och förhindra suicid.

 

Läs mer

Fler inlägg...