C.Hugo träffar Filip Rahim Hansson

onsdag den 10 mars 2021

C.Hugo träffar Malmöbaserade konstnären Filip Rahim Hansson som skapat "Malmö"-tröjorna, och kepsarna, som säljs på Malmö Clothing Co. 

"Den här kollektionen är för de lokala Malmöborna. Om du inte har fått din varmkorv stulen av en fiskmås, nästan cyklat över en duva på cykelvägen, eller sett en död råtta när du ska parkera cykeln på morgonen, då kan du knappt kalla dig för en Malmöbo.

Vi firar de inofficiella djuren av Malmö. Älska eller hata dem, de är en del av vår stad och det vi kallar hem. All design är illustrerad av Filip och är tryckt på vår vintage tvättade, ekologiska bomulls t-shirts. Perfekta för våren och sommaren. Kepsen broderades också den här i Malmö.

Som med alla våra samarbeten låter vi desigern välja en lokal välgörenhet att donera 10% av vinsten till. Filip valde Fontänhuset, en organisation som arbetar med rehabilitering och stöd för de som lider av psykisk ohälsa. De är en otroligt viktig, självständig organisation som finns för de som är mest sårbara i vårt samhälle och vi är så glada att få arbeta med dem." 

Såhär skriver Malmö Clothing Co. om Filip Rahim Hanssons t-shirt och kepskollektion med våra Malmö-djur i fokus. 

C.Hugo träffade Filip för en intervju och den kan sammanfattas såhär:

Filip beskriver sig som en person med en blandad bakgrund. Han växte upp i Malmö, men har även bott ett par år i Ängelholm. Han har arbetat med flera olika yrken, bland annat sälja frukt på Möllan, samt att han under de senaste fyra-fem åren fokuserat och arbetat med konsten. 

Hans tröjkollektion, som är en reflektion av Malmös "ikoner", kommer att säljas på Malmö Clothing Co. på Adelgatan 19, samt på deras webbshop från och med 8/3, alltså redan nu! 

 

Vill du ta del av hela intervjun? Ratta in på 89,2 på din radio nu på torsdag (11/3) klockan 14:00 och lyssna på när C.Hugo intervjuar Filip! 

Nästa inlägg...

Ceija Stojka (23 maj 1933 - 28 januari 2013)

torsdag den 3 juni 2021

Jeanette skriver om när kulturgruppen var och såg Ceija Stojka på Malmös Konsthall.

Läs mer

Fler inlägg...