Julens vakthund Molly

tisdag den 20 december 2022

Här kommer den åttonde delen av Lidias serie "Min nya vän". Tidigare avsnitt av "Min nya vän" kan du läsa i Fontänmagasinet, men snart även här på bloggen! 

Jag älskar staden runt jul. Centret lyser med ljus och är dekorerat med jul- och nyårsdekorationer. Många fönster och balkonger är dekorerade med färgglada girlanger och jultomtar.

Det hörs julmusik från butikerna och doftar av barr, het glögg och pepparkakor.
Anna och jag bestämde oss för att gå runt i centrum, letar efter julklappar till släktingar och vänner. Vi kunde förstås inte låta bli att undra vad som säljs i år på julmarknaden på Gustav Adolfs torg.

För ett par månader sedan gav Annas dotter henne en ung chihuahua och Anna tar ofta med sig hunden när hon går hemifrån en längre tid. Anna är säker på att Molly är fruktansvärt uttråkad hemma utan sin matte, kanske förolämpar katten och deras andra familjehund den nya bebisen.

Jag träffades med Anna nära Triangel. Mycket snabbt på bara 1,5 timme, gick vi runt i köpcentret. Köpte lite olika julpynt och söta souvenirprylar. Chihuahuan Molly satt tyst i Annas famn. Lite hungriga tog vi en bit mat på ett litet café och Molly fick också en godsak att mumsa på. Vidare gick vår stig längs gågatan till Gustav Adolfs torg. Molly sprang glatt bredvid oss. Vi tittade på de vackert dekorerade skyltfönstrena med stora svårigheter att hålla varandra från att gå in i varje butik i minst ett par minuter. Molly var trött och Anna lade henne i sin axelväska. Efter att äntligen nått julmarknaden började vi noggrant undersöka varorna i varje stugan. Molly vår tyst och kanske sömnig.
Anna sa att i år är det nödvändigt att ge handgjorda presenter. Marknaden hade ett stort urval av dem. Plötsligt hörde vi ett skrämt skrik från en man bredvid oss ​​och Mollys skällde från Annas väska. Mannen undersökte hans högra hand varifrån det droppade blod. Han sa att han blivit biten av en hund som satt i Annas väska. Vi frågade honom vad hans hand gjorde i någon annans väska, där hunden sov lugnt.
Han sa att han älskar hundar och efter att ha lagt märke till en hunden i väskan ville han klappa henne och förväntade sig inte en attack.
Vi trodde inte på hans historia. Anna kollade i sin väska. Telefon, plånbok och hund var på plats. Anna tog den skrämda Molly, som inte hade vaknat helt i famnen, klappad henne med kärlek, kysste henne på näsa och berömde henne för skyddet.

Fler inlägg...