När jag började fira jul

onsdag den 27 december 2023

Jag heter Sadeq och kom till Sverige 2015. Jag fick familjehem när jag kom till Sverige och visste ingenting om svenska traditioner. När jag bodde hos familjehemmet så lärde jag mig lite om svenska traditioner och firade jul med dom.Efter två år fick jag ett annat familjehem och de var kristna. De har predikat om kristendom för mig och jag valde det. Jag började läsa bibeln och lärde mig mycket om kristendom.

Kristna firar jul på grund av Jesus födelsedag. Kristna går till kyrkan och ber för Jesus, tänder ljus och dricker glögg.

Innan julen var jag i kyrkan och lyssnade på när de berättade om allt från Jesus födelsedag till när Jesus dog.

På julen är det tradition att ge varandra julklapp. Julen är en av de största högtiderna. Alla firar jul den 24:e, 25:e och 26:e med tre röda dagar i december varje år. I Sverige består julmaten  av skinka, ägg och potatismos.

Jag tycker att kristna är mycket ödmjuka och att de hjälper mycket. I kristendom är det viktigt att ha ett stort hjärta. Vi tycker också det är viktigt att inte döma andra eller sig själv och att man måste låta Gud döma. Avundsjuka och otrohet är de största synderna och speciellt otrohet. Vi tror att världen börjar från Adams synd och slutar med Jesus kärlek. Tro, hopp, och kärlek är viktigt i kristendom, speciellt kärlek. Kärleken gör att man blir stark och att man växer i tron. Om kärleken kommer till dig så stannar den alltid och är evig.

God fortsättning

Sadeq

 

 

 

 

 

     

Nästa inlägg...

NYÅRSDRYFTET 202très (bien)...

tisdag den 5 mars 2024

… fast 2021, en text som förresten borde heta ”NyårsXLyftet – 202(4)” (och som skall läsas som om det är den första jamuari 2024 och som att både du och jag inte hade någon beroendeproblematik alls, nope, no siree) – Back-2-Da-Future-Style Baby!

Läs mer

Fler inlägg...