Service

Det första du möter när du kommer in på Fontänhuset är oss på Serviceenheten. Vår reception tar emot och lotsar besökare till rätt plats i vårt femvåningshus. Alla telefonsamtal tas emot här och kopplas till rätt person, och receptionen fungerar också som Fontänhusets postcentral. Vi driver också Café Pärlan, där medlemmar, handledare och eventuella studiebesök kan ta en paus under sin arbetsdag för en fika till självkostnadspris. I caféet fixar vi kaffe, te och mackor, vi ser till att vårt sortiment av kakor, frukt och läsk är välfyllt och vi kollar så att glassboxen är påfylld. Givetvis hjälps vi åt med att städa och diska och hålla rent för att våra kunder, och vi själva, ska få en trevlig miljö.

Till service-enhetens arbete hör också trädgården – en underbar, vacker gård med damm, fiskar, växter och träd. Är du intresserad av trädgårdsarbete är detta platsen för dig. Du kan också engagera dig i trädgårdsgruppen, som tar ansvar för planering av hur trädgårdens och husets växter ska planteras och fördelas.

PR- arbete
Fontänhusets PR-arbete syftar just till att föra fram verksamhetens metodik inom psykosocial rehabilitering samt att arbeta för att motverka fördomar kring psykisk ohälsa och psykiska funktionshinder. Vi har ett nära samarbete med Malmö Högskola – där PR-gruppen är stående föreläsare och samverkanspart vid psykiatriskt omvårdnadsprogram, sjuksköterskeutbildningen, socionomprogrammet samt ett antal enstaka kurser – och Socialhögskolan i Lund.

Kulturarbete 

Kulturarbetet utgår också från Service, information om  vårt kulturarbete hittar du under fliken sociala aktiviteter

Comments are closed.