Fråga Bo - Bloggspecial

måndag den 8 mars 2021

Det har ramlat in många frågor till Bo på sistone och eftersom tidningen dröjer ett tag till så kommer här en liten bloggspecial. Varsågoda!

Hej Bo! Vilka är dessa blommor?

Det finns så många gula vårblommor och jag gissar det är Vintergäck!

 

Varför heter Malmö just Malmö?

Det kommer från sandhögar eftersom sand hette malm då på 1100-talet. Ö kommer från danska höje som betyder hög som blir till en ö.

 

När kommer våren för mig Bo?

Jag är uppvuxen med att våren kommer i april eller tidigast i mars om jag minns rätt. Alltså i Stockholm. Det verkar sitta i för mig även här i Skåne.

 

Varför svettas vi vid nervositet?

Här kommer några rader som jag kommit på om svett och nervositet! Nervositet kan vara en slags stress och stress kan leda till en reaktion från de apokrina körtlarna. De apokrina körtlarna sitter mest i underarmarna. Några sitter dock vid ditt skrev och i innerörat.

Men när man stressvettas öppnas inte blodkärlen upp lika mycket som när man är varm. Jag kan inte riktig förklara detta men svettningar är nog en naturlig reaktion på stress typ nervositet.

En slags typ av kroppsligs balans tror jag.

 

Vad finns det för fördelar och nackdelar med att bo inne i stan? Och vad finns det för fördelar och nackdelar med att bo ute på landet?

 Fördelen med att bo inne i stan är närheten till det som finns inne i stan. Det vill säga allt möjlig som affärer, bio, myndigheter, sjukhus m.m. Nackdelen kan vara trängsel, jobbiga grannar, dålig luft, instängdhet etc. Fördelen med att bo på landet kan vara närheten till naturen, en större frihet, friskare luft och ett friskare liv som följd. Nackdelen kan var ett större avstånd till vad som finns i stan.

 

Man säger ofta att ”allt var bättre förr”, Stämmer det?

 Det stämmer nog inte med allt. Vissa saker var kanske bättre förr. Ett bättre klimat kanske och annars också en känsla av ungdom och livsglädje, men kanske inte för alla. För en del är kanske nuet det bästa. Fast vem vill inte känna sig ung igen? Men annars vill vi nog trivas i nuet.

 

Varför är vi avundsjuka?

Det vet jag inte säkert. För att vi är människor med känslor! Typ tycker att gräset är bättre på andra sidan och för att vissa verkar ha det bättre än vi själva och att det väcker känslor av avund!

 

Med vänliga hälsningar!

Bo

Nästa inlägg...

C.Hugo träffar Filip Rahim Hansson

onsdag den 10 mars 2021

C.Hugo träffar Malmöbaserade konstnären Filip Rahim Hansson som skapat "Malmö"-tröjorna, och kepsarna, som säljs på Malmö Clothing Co. 

Läs mer

Fler inlägg...